Obvestila

Some content here depending on data type

OBVESTILO ZA STARŠE

Za naslednji teden še nimamo uradnih informacij s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ali se bodo vzgojno-izobraževalni zavodi odprli. Vlada bo zasedala šele danes, 30.12.2020 zvečer. Ravnatelji, naj bi po besedah ministrice, dobili uradne informacije v četrtek dopoldan. Kot pa se trenutno napoveduje, bo vsaj 4.1.2021 še vedno organizirano le nujno varstvo.

Potrebo po varstvu otroka bosta morala dokazovati oba starša za čas od 4. 1. 2021, zato vam posredujemo vzorec potrdila, ki ga izpolni vaš delodajalec in ga prinesete ob prihodu otroka.

V vrtec pripeljite SAMO ZDRAVE otroke. Ob oddaji otroka s seboj prinesete tudi izjavo o njegovem zdravstvenem stanju.

Kakor hitro bomo s strani vlade in MIZŠ dobili nove informacije o delovanju vrtca v času od 4.1.2021, vas bomo o tem obvestili preko e-asistenta ter spletne strani, zato ju prosim redno

                                                                              S spoštovanjem, Darja Jaušovec, ravnateljica

 

OBVESTILO ZA STARŠE

Spoštovani!

Glede na to, da je vlada RS prejšnji četrtek še zaostrila ukrepe za preprečevanje COVID -19, da je podaljšala epidemijo za en mesec, da so ostale odprte samo še nujne dejavnosti in se je podaljšalo zaprtje šol in vrtcev, je tudi Vrtec Jožice Flander Maribor še naprej ZAPRT in v vrtcu izvajamo le NUJNO VARSTVO.

Prosimo, da  VSAK TEDEN, do petka, najkasneje do 9.00 ure, do preklica ukrepa javite potrebo po NUJNEM VARSTVU za vašega otroka (ime in priimek otroka, iz katere skupine prihaja ter od kdaj do kdaj bo otrok v vrtcu)

Vse obrazce za potrdila, ki jih potrebujete, v kolikor želite prijaviti otroka v nujno varstvo, najdete spodaj kot prilogo. (prinest jih morate vsak prvi dan v tednu, ko bo otrok prisoten).

Nujno varstvo bo zagotovljeno za vse otroke, ki so vpisani v vrtec, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotovit na drug način.

                                                                              S spoštovanjem, Darja Jaušovec, ravnateljica

 

OBVESTILO – 12.11.2020

Spoštovani starši,

Znova vas prosimo, da nas do jutri – petka 13.11.2020, najkasneje do 9.00 ure, obvestite o potrebi po NUJNEM varstvu za vašega otroka.

Glede na situacijo z KORONAVIRUSOM  v naši državi in glede na neformalne informacije, se lahko zgodi, da bo vlada podaljšala ukrepe za zajezitev virusa in bodo vrtci tudi v tednu od 16. do 20.11.2020 ZAPRTI in se bo izvajalo le nujno varstvo.

V vrtcu Jožice Flander Maribor, se bo NUJNO VARSTVO izvajalo še naprej le na enoti FOCHEVA, Focheva ul. 51, 2000 Maribor.

Zaradi organizacije dela (v skupini je lahko največ 6 otrok, otroci se ne smejo združevat, formirajo se stalne skupine…) ter nabave hrane, vas vljudno prosim, da v nujno varstvo otroka prijavite do petka, saj ga kasneje v tem tednu, ne bomo mogli sprejet.

V ponedeljek znova prinesite POTRDILA DELODAJALCEV ter IZJAVE O ZDRAVJU VAŠEGA OTROKA  (priloga 1 in 2).

Ker je situacija v državi in zdravstvu zelo resna, vas prosimo, da NUJNO upoštevate vsa priporočila NIJZ in MIZŠ (v vrtec pripeljete le zdrave otroke in le, če resnično potrebujete varstvo zaradi dela, nosite masko in si razkužite roke pred vstopom v vrtec).

 

Hvala ker solidarno prispevate k zajezitvi širjenja virusa. OSTANITE ZDRAVI!

 

                                                                                                     Darja Jaušovec, ravnateljica

5.11.2020 – OBVESTILO

Glede na trenutno stanje v državi- število okuženih s koronavirusom ter hospitaliziranih ter na veljavnost Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja,  so se vsi ukrepi podaljšali in bodo vrtci ZAPRTI tudi naslednji teden (od 9.11. do 13.11.2020).

Po sklepu župana Mestne občine Maribor ostaja organizirano nujno varstvo za tiste vpisane otroke, katerih starši so zaposleni in ne morejo zagotoviti za svojega otroka drugega varstva.

V vrtcu Jožice Flander Maribor bo organizirano nujno varstvo še zmeraj na Upravi vrtca- Focheva ul. 51, 2000 Maribor.

Potrebo po varstvu otroka morata dokazovati oba starša s potrdilom, ki ga izpolnita delodajalca (priloga1). Potrdilo morate prinest s seboj v ponedeljek zjutraj in ga oddati vzgojiteljici, ki bo prevzela vašega otroka.

V VRTEC PRIPELJITE LE ZDRAVE OTROKE IN UPOŠTEVAJTE VSE VARNOSTNE UKREPE. (priloga 2). Tudi izpolnjen obrazec o zdravju vašega otroka oddajte v ponedeljek zjutraj vzgojiteljici.

Vsi, ki potrebujete nujno varstvo od PONEDELJKA 9.11.2020, vas prosimo, da zaradi organizacije dela ter naročila hrane, prijavite varstvo za naslednji teden .

Otroka prijavite preko e-asistenta njegovi vzgojiteljici. V sporočilo vpišite ime in priimek otroka ter čas prihoda in odhoda.

V kolikor se bo karkoli spremenilo ali bomo dobili drugačna navodila, vas obvestimo.

S spoštovanjem ,

OSTANITE ZDRAVI!

S spoštovanjem,

Darja Jaušovec, ravnateljica

DOKUMENTACIJA

30.10.2020 – OBVESTILO

Tudi v tem tednu od 2.11 do 6.11.2020 po sprejetih Ukrepih vlade, vrtci ostajajo zaprti.

V Vrtcu Jožice Flander Maribor je za vse starše, ki potrebujete nujno varstvo za svojega otroka, organizirano varstvo na upravi vrtca (Focheva ul. 51, 2000 Maribor). Skupine bodo manjše in oblikovane po priporočilih NIJZ.

Starši, ki potrebujete nujno varstvo, od ponedeljka  2. 11. 2020, se ravnate po navodilih, ki smo jih objavili 23. 10. 2020 (prijavite potrebo po varstvu (javite prsotnost vašega otroka, uro prihoda in odhoda), prvi dan prisotnosti prinesete obe izpolnjeni izjavi: izjava staršev, da je otrok zdrav in potrdili delodajalcev staršev.

Vsi, ki boste zaradi narave dela otroke pripeljali v vrtec upoštevajte navodila za preprečevanja prenosa Corona virusa, predvsem pa v vrtec pripeljite samo zdrave otroke.

Vse, ki ostajate doma in s tem pomagate preprečevati prenose okužb in poviševanja števila zbolelih, pa prosimo za razumevaje.

Starši, ki boste imeli v tem času otroke doma, ste za ta čas opravičeni plačevanja vrtca.

OSTANITE ZDRAVI!

S spoštovanjem,

Darja Jaušovec, ravnateljica

 

DOKUMENTACIJA

ZAPRTJE VRTCA

Zaradi odločitve Vlade Republike Slovenije, ki je zaradi poslabšanja epidemioloških razmer v državi sprejela nove ukrepe za zajezitev širjenja okužb s Covid-19, vas obveščamo, da bodo vrtci v Občini Maribor v tednu med 26. in 30. oktobrom zaprti.

Za starše, ki morajo v naslednjem tednu delati, oziroma opravljajo dela, ki so pomembna za delovanje družbe in države (kot npr. zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji ter v službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva…), delodajalec pa jim dela ne more omogočiti na daljavo, je župan Mestne občine Maribor sprejel sklep, s katerim je določil izjemo od zaprtja vrtcev in organiziral delovanje vrtca v minimalnem obsegu, ki je namenjen samo staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok.

Nujno varstvo se bo izvajalo:

  • za otroke, vključene v Vrtec Jožice Flander Maribor, na sedežu vrtca (Focheva ul. 51, 2000 Maribor).

 Potrebe po varstvu otroka morata dokazovat oba starša.

Ob obisku vrtca vzgojiteljem prosimo predložite naslednja dokazila:

  • potrdilo delodajalca (priloga 1), da starši (oba starša) opravljajo delo, ki je nujno za državo in družbo, oz. jim delodajalec ni mogel zagotoviti dela na domu;

V vrtec pripeljite SAMO ZDRAVE OTROKE. Vzgojiteljem ob prihodu oddajte

V času zaprtja vrtca bodo starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni.

Lepo vas pozdravljam in se vam zahvaljujem za razumevanje. OSTANITE ZDRAVI!

Ravnateljica: Darja Jaušovec

Vsa vprašanja lahko naslovite na elektronsko pošto: darja.jausovec@guest.arnes.si

DOKUMENTACIJA

OBVESTILO ZA STARŠE

Otroci so naše največje bogastvo. So iskreni, razigrani, nežni, ljubeči in nagajivi. Vse to in še več se skriva v njihovih iskrivih pogledih in iskrenih dejanjih. In biti starš zagotovo ni lahko. Je najtežja ”služba”, ki se začne, ko je otrok še v varnem zavetju materinega trebuha. Vendar čas, ko je bil vaš malček le v vašem varstvu in varstvu njemu najbližjih oseb se počasi izteka.

Prihaja čas, ko bo vaš malček prestopili prag vrtca. To je vsekakor velik dogodek. Iz njemu dobro znanega in varnega okolja, z vsemi znanimi obrazi, se bo znašel v drugem okolju, obkrožen z novimi, neznanimi, prijaznimi ljudmi.

Na to se je vsekakor potrebno pripravit. Pripravit se morate vi in pripravit je potrebno tudi otroke. Pojav koronavirusa je vsekakor temeljito posegel v delo vrtca. Zaradi povečanega tveganja za širjenje okužbe z koronavirusom je v mesecu juniju odpadel prvi sestanek in predavanje za starše otrok novincev. Prav tako 31.8.2020 odpade dan odprtih vrat v vrtcu.

Ker pa se zavedamo, da starši potrebujete in pričakujete določene informacije, smo se odločili, da z upoštevanjem vseh priporočil NIJZ izvedemo 1. roditeljski sestanek za starše otrok novincev.

Sestanek bo v ponedeljek 31.8.2020, na upravi vrtca Jožice Flander, Focheva ul. 51, 2000 Maribor, v večnamenski dvorani .

Za starše otrok, ki bodo obiskovali vrtec v naših enotah Žvrgolišče in Razvanje, bo sestanek ob 16.30 uri, za starše otrok, ki bodo v enotah Veveriček in Vanček Šarh, pa ob 17.15 uri.

Zaradi preprečitve širjenja virusa, zaradi zdravja vaših otrok ter zdravja strokovnih delavcev, vas prosimo, da:

  • se sestanka udeleži le eden od staršev (brez otrok),
  • starš v vrtec vstopi obvezno z masko ter si razkuži roke,
  • upoštevate minimalno medsebojno razdaljo 1,5m.

Zaradi priprave prostora in upoštevanja navodil NIJZ, vas prosimo, da prisotnost na sestanek sporočite v tajništvu Vrtca Jožice Flander Maribor, na telefonsko številko 02/ 330 34 00 ali na uradni e-naslov vrtca: vrtec-jozice-flander.mb@guest.arnes.si.

Po uvodnem srečanju, si boste ogledali oddelek in se  pogovorili z vzgojiteljicami vaših otrok.

S spoštovanjem,

                                                                                        Darja Jaušovec, ravnateljica

POMEMBNO OBVESTILO

SPOŠTOVANI STARŠI

Pojav novega koronavirusa pomeni dodatno tveganje v življenju in potrebo po spremembi obnašanja ter prilagoditvah.

V prilogi vam prilagam Higienska priporočila za vrtce za preprečevanje širjenja SARS-CoV-2, za obdobje, ko se v državi pojavljajo posamični primeri in skupki primerov COVID-19.

Zaradi varovanja zdravja otrok, ki so nam zaupani v varstvo, varovanja zdravja zaposlenih ter njihovih bližnjih vas prosimo, da:

  • v vrtec vozite res zdrave otroke,
  • da se držite varnostne razdalje,
  • da V ZAPRTEM PROSTORU- PO VRTCU, NOSITE ZAŠČITNE MASKE,
  • da pred ponovnim prihodom otroka (iz počitnic, po bolezni…) sporočite, da boste otroka pripeljali v vrtec,
  • ob ponovnem prihodu otroka v vrtec prinesite s seboj podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v vrtec po odsotnosti zaradi počitnic ali bolezni,

Prosim vas, da smo vsi strpni in poskrbimo, da vsi ostanemo zdravi!

 

Velika pridobitev za naš vrtec – Zeleni kotiček

Skupina mladih ljubiteljev narave, na čelu z Evo Žunec je zasnovala idejo Zelenih kotičkov v vrtcu, ter jo je ob podpori Fundacije Prizma, v vrtcu Jožice Flander tudi uresničila.
V vrtcu se trudimo, da bi otrokom privzgojili ljubezen ter pozitiven odnos do narave- rastlin in živali, zato smo bili še toliko bolj veseli, da se je Eva odločila ravno za naš vrtec.
Po skupnem premisleku in dogovoru nam je Eva na igrišču enote Žvrgolišče uredila Zeleni kotiček. Pomagali so ji otroci in vzgojitelji. Vzgojitelj Luka je s svojo spretnostjo iz desk zbil visoke gredice, otroci pa so skupaj z Evo in vzgojiteljicami poskrbeli za zasaditev.

Zeleni kotiček predstavljajo sadna drevesa in visoke gredice, v katerih so posajena zelišča in zelenjava. Eva je otrokom prinesla tudi čebelji »hotel«, ki so ga skupaj postavili na dvorišče v bližini zelenega kotička, da bodo lahko pridne čebelice opraševale rastline. Na dvorišču pa so postavili tudi ptičjo hišico, ki bo v mrzlih dneh zatočišče za lačne ptičke. »Ne bodo lačne,« zatrjujejo otroci, saj bodo poskrbeli, da bo v njih zmeraj dovolj hrane.

Ob zelenih kotičkih bodo otroci spremljali naravne procese ter se učili o pomenu rastlin in živali.
Del igrišča, ki smo ga spremenili v Zeleni kotiček, bodo vzgojiteljice z otroki še nadgradile, saj vsi v vrtcu veliko delamo v smeri naravoslovja in ozaveščanja otrok.

OBVESTILO DELOVANJE VRTCA

Spoštovani starši.

Po navodilih MIZŠ (okrožnica) in priporočilih NIJZ vam sporočamo, da od 1.6.2020 dalje, oddelki delujejo v skladu z veljavnimi normativi, ki jih določajo predpisi s področja predšolske vzgoje (kot pred korona virusom.)

Za nemoteno delovanje vrtca vasprosimo, da sporočite prisotnost otroka v vrtec.

CELOTNO OBVESTILO (PDF)

NIJZ DOPIS (PDF)

DOSTOPNOST