Čestitke naši Živi

Na Festivalu veščin – Brainobrainfest 2023, je tekmovalo več kot 400 otrok, 79 samo iz mariborskega centra

Več kot 400 otrok  se je zbralo na 3. Festivalu veščin – Brainobrainfestu na Gospodarskem razstavišču, kjer so se otroci med 4. in 14. letom pomerili v hitrostnem računanju. Vse zbrane, med katerimi sta bila tudi veleposlanica Indije v Republiki Sloveniji, nj. Eksc. ga. NAMRATA S. KUMAR .

Mariborski brainobrainovci so tudi letos poskrbeli za izjemne rezultate.

Udeleženci tekmovanja vsako leto priprave nanj začnejo že več tednov prej, sama udeležba pa jim služi kot koristna povratna informacija, o tem koliko in kako hitro napredujejo, hkrati pa doseženi rezultati predstavljajo odlično nagrado za vložen trud in delo ter motivacijo za nadaljnje sodelovanje, izboljševanje in doseganje ciljev. Tako se otrokom približa tudi vrednote kot so osredotočenost, trud, delo in disciplina. Eden izmed glavnih in najpomembnejših prizadevanj Brainobrainfesta je otrokom približati dejstvo, da je tudi tekmovanje s samim sabo in nenehno izboljševanje sebe ter svojih sposobnosti zelo pomembno.

Iz mariborskega centra se je tekmovanja udeležilo kar 79 otrok in so se, tako kot že prejšnja leta, znašli v samem vrhu tekmovanja. Dosegli so izjemne rezultate, priborili so si kar 11 najvišjih odličij Champion, 21 zlatih medalj in 21 srebrnih.

– ŽIVA MAROLT je osvojila ZLATO odličje na 3. nacionalnem tekmovanju Brainobrain 2023.

KAKO DELUJE BRAINOBRAIN?

Dolgoletna raziskovanja razvoja človekovih možganov so pokazala, da je med obdobjem oblikovanja mentalnega razvoja (4.–14. leta) izjemno pomembno, da se izvaja miselna gimnastika za boljši razvoj možganske kapacitete in s tem enakomeren razvoj leve in desne možganske polovice.

Da bi spodbudili enakomeren razvoj leve in desne hemisfere, so razvili metodo Brainobrain, ki daje izjemne rezultate na več 400.000 otrocih po celem svetu.

Metoda Brainobrain je prejela prestižno nagrado “Best Kids Education Brand Award” za leto 2017. So tudi aktualni nosilci kar dveh Guinnessovih rekordov – “The largest Mental Arithmetic lesson in the World” in “The largest Abacus  lesson in the World” .

DOSTOPNOST
Scroll to Top