Čistilna akcija Maribor 2022 – Moji odpadki, moja skrb

V petek, 8. 4. 2022 smo otroci in strokovne delavke iz Vrtca Jožice Flander, enote Žvrgolišče in Sapramiška, izvedli čistilno akcijo v sklopu akcije Očistimo Maribor. Izkoristili smo sončne žarke, zavihali rokave, nadeli rokavice in poprijeli vrečko za smeti. Igrišče je veliko, zato smo ga očistili po starostnih skupinah, vse od najmlajših pa do najstarejših otrok. Nekateri otroci so grabili travo, listje, veje, vejice in pobirali kamenje, spet drugi so očistili okolico vrtca izven ograje.

Starejše skupine so na vrtčevskem igrišču ob pomoči vzgojiteljev posadile  drevo poljski javor  in v eno izmed visokih gred, ki so jo  s pomočjo staršev izdelali v vrtcu, zelišča, in sicer timijan, sivko, origano in rožmarin.

V drugo visoko gredo so otroci s pomočjo presadili sadike redkve, korenja in fižola, za katere so skrbeli ves čas od sejanja in opazovali rast od kali do rastline.

Vzgojiteljice smo poprijele za metle, omela in lopate. Vse smeti smo ustrezno razvrstili in jih odložili v namenske zabojnike za odpadke. V veliko pomoč so nam bili »vozniki samokolnic«. Otroci so zelo aktivno sodelovali, tako da smo uspešno očistili okolico in s tem otroke ozaveščali o pomenu čistega okolja.

Prijetno preživeto dopoldne smo združili z dobro voljo in koristnim delom, ki človeka bogati in mu nariše nasmeh na obraz. In sedaj je okolica našega vrtca še čistejša.

 Skrbite zanjo, ne mečite odpadkov, smeti na tla temveč v koš. Tudi mi bomo skrbeli, da bo okolica našega vrtca ostala takšna, kot je. Lepa in čista.

Zapisala: Jasna Tominc
Maribor, 10.4.2022

DOSTOPNOST
Scroll to Top