OBVESTILO – PONOVNO ODPIRANJE

Obveščamo vas, da Jožice Flander Maribor s torkom, 26. 1. 2021 ponovno odpira svoja vrata za vse vpisane otroke.

Spoštovani starši

Obveščamo vas, da Jožice Flander Maribor s torkom, 26. 1. 2021 ponovno odpira svoja vrata za vse vpisane otroke, ob upoštevanju priporočil NIJZ in navodil resornega ministrstva.. Odprte bodo znova vse enote. Zaradi preprečevanja okužb bodo otroci le v svojih oddelkih min se ne bodo združevali, zato prosimo, da nam prisotnost vašega otroka, z uro prihoda in odhoda, najavite.

Ob ponovni vključitvi vaših otrok v vrtec, bomo skupaj ravnali tako, da bomo v največji možni meri upoštevali vsa priporočila NIJZ za preprečevanje prenosa okužbe in varovali zdravje vseh otrok, staršev in zaposlenih.

Pomembno je, da starši dosledno upoštevate naslednja navodila:
1. V vrtec pripeljite samo zdravega otroka. V kolikor zaznate pri vašem otroku znake viroze, pojav povišane telesne temperature, dihalnih težav, kašlja ali drugih bolezenskih znakov, o tem nemudoma obvestite otrokovega pediatra ter otroka zadržite. Javljanje odsotnosti bo potekalo kot običajno.
2. Prvi dan ponovne vključitve otroka, oddajte vzgojiteljici v oddelku »Izjavo staršev pred vstopom otroka v vrtec ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID – 19«, da je otrok zdrav in ni bil zadnjih 14 dni v stiku z okuženo osebo. Izjava je na voljo na spletni strani vrtca.
3. Uporaba zaščitne maske za starša oziroma spremljevalca otroka v je obvezna.
4. Pred vstopom in izstopom iz vrtca si razkužite roke.
5. V garderobo vstopajte posamično in upoštevajte varnostno razdaljo med starši in otroki. V kolikor boste zaznali, da je v garderobi prisotnih več staršev in otrok, počakajte, da starš pred vami otroka odda in odide iz garderobe.
6. Otroka pospremite v garderobo, kjer ga slečete in preobujete, vzgojiteljica bo otroka prevzela in oddala pred igralnico.
7. Zadrževanje staršev oz. spremljevalcev otrok v vrtcu ni dovoljeno. Prav tako ni dovoljeno zadrževanje staršev in otrok na zunanjih površinah vrtca.
8. V vrtec otroci ne prinašajo igrač ali drugih predmetov. Če potrebujejo tolažilno igračko za spanje, jo priložite v otrokov nahrbtnik v posebni vrečki, ter o tem obvestite vzgojiteljico.

Za otroke, ki bodo odjavljeni, je vrtec v času razglašene epidemije, brezplačen.
Veselimo se znova veselja in otroškega smeha v vseh naših hišah.
S spoštovanjem,
Darja Jaušovec, ravnateljica

DOSTOPNOST
Scroll to Top