OBVESTILO ZA STARŠE

Otroci so naše največje bogastvo. So iskreni, razigrani, nežni, ljubeči in nagajivi. Vse to in še več se skriva v njihovih iskrivih pogledih in iskrenih dejanjih. In biti starš zagotovo ni lahko. Je najtežja ”služba”, ki se začne, ko je otrok še v varnem zavetju materinega trebuha. Vendar čas, ko je bil vaš malček le v vašem varstvu in varstvu njemu najbližjih oseb se počasi izteka.

Prihaja čas, ko bo vaš malček prestopili prag vrtca. To je vsekakor velik dogodek. Iz njemu dobro znanega in varnega okolja, z vsemi znanimi obrazi, se bo znašel v drugem okolju, obkrožen z novimi, neznanimi, prijaznimi ljudmi.

Na to se je vsekakor potrebno pripravit. Pripravit se morate vi in pripravit je potrebno tudi otroke. Pojav koronavirusa je vsekakor temeljito posegel v delo vrtca. Zaradi povečanega tveganja za širjenje okužbe z koronavirusom je v mesecu juniju odpadel prvi sestanek in predavanje za starše otrok novincev. Prav tako 31.8.2020 odpade dan odprtih vrat v vrtcu.

Ker pa se zavedamo, da starši potrebujete in pričakujete določene informacije, smo se odločili, da z upoštevanjem vseh priporočil NIJZ izvedemo 1. roditeljski sestanek za starše otrok novincev.

Sestanek bo v ponedeljek 31.8.2020, na upravi vrtca Jožice Flander, Focheva ul. 51, 2000 Maribor, v večnamenski dvorani .

Za starše otrok, ki bodo obiskovali vrtec v naših enotah Žvrgolišče in Razvanje, bo sestanek ob 16.30 uri, za starše otrok, ki bodo v enotah Veveriček in Vanček Šarh, pa ob 17.15 uri.

Zaradi preprečitve širjenja virusa, zaradi zdravja vaših otrok ter zdravja strokovnih delavcev, vas prosimo, da:

  • se sestanka udeleži le eden od staršev (brez otrok),
  • starš v vrtec vstopi obvezno z masko ter si razkuži roke,
  • upoštevate minimalno medsebojno razdaljo 1,5m.

Zaradi priprave prostora in upoštevanja navodil NIJZ, vas prosimo, da prisotnost na sestanek sporočite v tajništvu Vrtca Jožice Flander Maribor, na telefonsko številko 02/ 330 34 00 ali na uradni e-naslov vrtca: vrtec-jozice-flander.mb@guest.arnes.si.

Po uvodnem srečanju, si boste ogledali oddelek in se  pogovorili z vzgojiteljicami vaših otrok.

S spoštovanjem,

                                                                                        Darja Jaušovec, ravnateljica

DOSTOPNOST
Scroll to Top