Projekt Erasmus+

MOJI UTRINKI IZ SEVILLE V OKVIRU PROJEKTA ERASMUS+

V vrtcu so nam predstavili projekt Erasmus+, ki je sofinanciran iz evropskih sredstev programa. Program je podprt s strani Mestne občine Maribor, v sodelovanju z Zavodom za Novodobno Izobraževanj nudi možnost 12 dnevnega bivanja v drugi državi in aktivno sodelovanje ter spremljanje dela v vrtcu. V tem, da se sama odpravim v drugo državo, vrtec in okolje, sem videla odlično priložnost za svojo osebno rast.

Z obiskom tujega vrtca sem nadgradila profesionalne in osebne kompetence. Preizkusila sem se v novem okolju, s čimer sem pridobila dragocene izkušnje. V prostem času sem si ogledala znamenitosti mesta, odkrivala skrite kotičke, in nadgrajevala znanje španščine.

Po prihodu v Sevillo in po namestitvi v apartmaju, sem poiskala Inkomo (španska agencija za izmenjave), kjer smo uredili formalnosti. Po opravljenih formalnostih, sva se s predstavnico Inkome odpravili do vrtca/šole, kjer  mi je ravnateljica razkazala prostore ter me predstavila kolektivu. V šoli CEIP José María del Campo, kjer so tudi oddelki vrtca, sem bila vključena v skupino otrok starih 5 – 6 let. V sam delovni proces sem bila aktivno vključena od prvega dne. Imela sem možnost opazovanja, primerjanja samega vzgojnega procesa, možnost strokovnega diskutiranja o vzgojno-izobraževalnem procesu in predstavitev našega načina dela. 

Posebej me je navdušila interakcija med vzgojiteljico, otroci ter deklico z Downovim sindromom. Do nje so bili resnično zelo empatični, potrpežljivi ter jo podpirali in jo vključevali v vsakodnevne aktivnosti.

Kljub temu, da sem bila pri njih zelo kratek čas, sem se s skupino in vzgojiteljico povezala. Ob zaključku sem bila od vseh otrok deležna veliko lepih besed, vzgojiteljica Esther pa se je poslovila z željo, da se še kdaj srečava in hvaležnostjo, da sem ji zelo pomagala.

Hvaležna in vesela sem za prekrasnih 12 dni in čudovito izkušnjo.

Zapisala: Ida Verber

DOSTOPNOST
Scroll to Top