SRČNA PISMA ZA MALE BORCE

V naši skupini Medvedki, iz enote Razvanje, smo se meseca februarja z veseljem pridružili projektu »Srčna pisma za male borce«.

Namen projekta je bil podpora otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam skozi izkazovanje pozornosti, spoštovanja in sočutja ter spodbujanje otrok k pozitivnemu razmišljanju o prijateljstvu in razvijanju dobrih odnosov z vrstniki. Želeli smo izkazati našo podporo, spoštovanje in sočutje ter otroke spodbuditi k pozitivnemu razmišljanju o prijateljstvu in razvijanju dobrih odnosov z vrstniki.

V naši skupini verjamemo v moč prijateljstva in solidarnosti, ne glede na to, kakšne so razlike med nami. Z otroki smo se pogovarjali o tem, kaj pomeni prijateljstvo in kako lahko pomagamo drug drugemu, tudi če se med seboj ne poznamo.

Spoznali smo štiriletnega Miloša, ki trpi za redko boleznijo kože. Z njegovo zgodbo in boleznijo smo se seznanili preko interneta. Miloševa pogumna pot nas je ganila, zato smo se odločili, da mu pošljemo nekaj posebnega. Otroci so za njega naslikali čudovite slike in vsak je dodal svojo posebno misel z dobrimi željami, ki mu jih bosta lahko mamica in ati prebrala.

Poslali smo mu veliko pozitivne energije in željo, da bi lahko s prijatelji kmalu užival v igri nogometa.

Zapisala:
Ida Verber

DOSTOPNOST
Scroll to Top