Tartan, kot podlaga za učenje prometne varnosti v enoti Razvanje

Otroško igrišče je prostor, kjer lahko otroci varno in brezskrbno uživajo v igrah na plezalih, peskovniku, travi, tartanu …

Tartan je nova pridobitev v enoti Razvanje. Je kot varovalna podlaga za naše igrišče. Otroci na tartanu tekajo, se lovijo, vozijo s tricikli, poganjalčki in skiroji.

Otrokom skozi gibalne igre približamo tudi prometno vzgojo.

Prometna vzgoja v vrtcu uči za življenje in vsak trenutek, ki ga posvetimo prometni vzgoji, je naložba v varno prihodnost otrok. Prometna vzgoja je eden izmed delov vzgoje, s katero se otroci srečujejo vsak dan. Otrokom vloga kot aktivnim udeležencem v prometu omogoča, da  spoznavajo različne situacije, s katerimi se bodo srečevali kot samostojni udeleženci v prometu.

Z varnostjo v prometu otroke vzgajamo ob različnih situacijah in okoljih. Naša odgovornost pa je, da jim varno prometno vzgojo predstavimo na  igriv, ustvarjalen in zanimiv način ter da preventivno ozavestimo najbolj ranljivo skupino v prometu – otroke.

Otroci imajo možnost, da  znanja in veščine, ki so pomembne za varno mobilnost  vsakodnevno, utrjujejo.

Na novi podlagi iz tartana smo postavili poligon s prometnimi znaki, po katerem se otroci vozijo s tricikli, poganjalčki in skiroji. Otroci se med vožnjo učijo in privajajo upoštevanja pravil ter na sodelovanje in pomoč med vrstniki. Vozijo se na območjih, kjer ni prometa in je tako varno za otroke.

Zapisala:
Vzg. Ida Verber, dipl.vzg.

DOSTOPNOST
Scroll to Top