Velika pridobitev za naš vrtec – Zeleni kotiček

Skupina mladih ljubiteljev narave, na čelu z Evo Žunec je zasnovala idejo Zelenih kotičkov v vrtcu, ter jo je ob podpori Fundacije Prizma, v vrtcu Jožice Flander tudi uresničila.
V vrtcu se trudimo, da bi otrokom privzgojili ljubezen ter pozitiven odnos do narave- rastlin in živali, zato smo bili še toliko bolj veseli, da se je Eva odločila ravno za naš vrtec.
Po skupnem premisleku in dogovoru nam je Eva na igrišču enote Žvrgolišče uredila Zeleni kotiček. Pomagali so ji otroci in vzgojitelji. Vzgojitelj Luka je s svojo spretnostjo iz desk zbil visoke gredice, otroci pa so skupaj z Evo in vzgojiteljicami poskrbeli za zasaditev.

Zeleni kotiček predstavljajo sadna drevesa in visoke gredice, v katerih so posajena zelišča in zelenjava. Eva je otrokom prinesla tudi čebelji »hotel«, ki so ga skupaj postavili na dvorišče v bližini zelenega kotička, da bodo lahko pridne čebelice opraševale rastline. Na dvorišču pa so postavili tudi ptičjo hišico, ki bo v mrzlih dneh zatočišče za lačne ptičke. »Ne bodo lačne,« zatrjujejo otroci, saj bodo poskrbeli, da bo v njih zmeraj dovolj hrane.

Ob zelenih kotičkih bodo otroci spremljali naravne procese ter se učili o pomenu rastlin in živali.
Del igrišča, ki smo ga spremenili v Zeleni kotiček, bodo vzgojiteljice z otroki še nadgradile, saj vsi v vrtcu veliko delamo v smeri naravoslovja in ozaveščanja otrok.

DOSTOPNOST
Scroll to Top